< Terug

Doel van de cursus Meldplicht datalekken

De ICT-cursus Meldplicht datalekken leert je de basisprincipes en uitgangspunten van AVG en waar je als organisatie rekening mee moet houden wanneer er sprake is van datalekken.

Een onderdeel van de AVG per 25 mei 2018 is de ‘meldplicht datalekken’. Dit houdt in dat organisaties een datalek moeten melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens. In bepaalde gevallen moet je ook de betrokkenen informeren, van wie de persoonsgegevens zijn gelekt.

De meldplicht datalekken houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden) direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zodra zij een ernstig datalek hebben. En soms moeten zij het datalek ook melden aan de betrokkenen (de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt).

Bij een datalek gaat het om toegang tot, of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens bij een organisatie zonder dat dit de bedoeling is van deze organisatie. Of zonder dat dit wettelijk is toegestaan.

ICT-cursus Meldplicht datalekken | AVG | De Kantooropleider

Doelgroep

Iedereen die met AVG in aanraking komt.

Resultaat

Je bent bekend met de begrippen, termen, rechten en plichten van AVG ten aanzien van datalekken.

Inhoud van de ICT-cursus Meldplicht datalekken

Om de inhoud van de cursus Meldplicht datalekken te bekijken klik je op de knop ‘De inhoud’.

Studiebelasting

Gemiddelde studiebelasting: 4 klokuren.

Online toegang

12 maanden, 24/7.

Beschikbare taal

Nederlands.

Certificaat

Na het behalen van een minimale score van 70% over alle opdrachten van de ICT-cursus Meldplicht datalekken wordt er een certificaat uitgereikt.

Overige AVG-cursussen

 

Deze pagina delen via je social media? Dat kan natuurlijk door op de onderstaande knop(pen) te klikken!

Share
Print pagina