< Terug

Doel van de cursus MS-100 Microsoft 365 Identity and Services

De online cursus MS-100: 365 Identity and Services behandelt drie centrale elementen van Microsoft 365-bedrijfsbeheer: Microsoft 365-tenant- en servicebeheer, Office 365-beheer en Microsoft 365-identiteitsbeheer. In Microsoft 365 tenant- en servicemanagement onderzoek je alle belangrijke componenten die je moet plannen bij het ontwerpen van de Microsoft 365-tenant.

Zodra deze planningsfase is voltooid, leer je hoe je een Microsoft 365-tenant configureert, inclusief het organisatieprofiel, tenant-abonnementsopties, componentdiensten, gebruikersaccounts en licenties en beveiligingsgroepen. Ten slotte leer je hoe je een tenant beheert, waaronder de configuratie van tenantrollen en het beheer van de tenant health en services van de tenant.

Daarna ga je aan de slag met de belangrijkste componenten van Office 365-beheer. Dit begint met een overzicht van de functionaliteit van Office 365-producten, waaronder Exchange Online, SharePoint Online, Microsoft Teams, aanvullende productresources en apparaatbeheer. Vervolgens ga je over op het configureren van Office 365, met als belangrijkste focus het configureren van de connectiviteit van Office-clients met Office 365.

Vervolgens ga je na hoe je Office 365 ProPlus-implementaties kunt beheren, van gebruikersgestuurde client-installaties tot gecentraliseerde Office 365 ProPlus-implementaties. Je sluit dit gedeelte af door te leren hoe je Microsoft Analytics configureert. De online cursus MS-100: 365 Identity and Services wordt afgesloten met een deep-dive in Microsoft 365 identiteitssynchronisatie, met de nadruk op Azure Active Directory Connect.

Ook leer je hoe je Azure AD Connect plant en implementeert, hoe je gesynchroniseerde identiteiten beheert en hoe je wachtwoordbeheer in Microsoft 365 implementeert met multi-factor authenticatie en self-service wachtwoordbeheer. Deze sectie eindigt met een uitgebreide blik op het implementeren van applicaties en externe toegang. Je leert hoe je toepassingen toevoegt en beheert in Azure Active Directory, inclusief hoe u toepassingen met meerdere tenants configureert. Vervolgens leer je hoe je Azure AD Application Proxy configureert, inclusief het instaleren van een connector, en hoe je on-premises apps publiceert voor externe toegang.

Als laatste bekijk je hoe je oplossingen voor externe toegang kan ontwerpen en beheren. Dit omvat licentierichtlijnen voor Azure AD B2B-samenwerking, het creëren van een samenwerkende gebruiker en het oplossen van problemen met een B2B-samenwerking.

ICT-cursus MS-100 Microsoft 365 Identity and Services | De Kantooropleider

Doelgroep

Systeembeheerder, Netwerkbeheerder, Databasebeheerders.

Voorkennis

Voor goede begripsvorming dien je de volgende voorkennis te hebben:

  • Bij voorkeur een Microsoft 365 workload certificering behaald (Exchange, SharePoint, Skype for Business, Windows as a Service).
  • Kennis over DSN en fundamentele kennis van andere Microsoft 365 services.

Inhoud

Om de inhoud van de ICT-cursus MS-100 Microsoft 365 Identity and Services te bekijken klik je op de knop ‘De inhoud’.

Resultaat

Je bent in staat om de volgende technische taken uit te voeren:

  • Ontwerpen, configureren en beheren van Microsoft 365-tenants.
  • Productfunctionaliteit van Office 365.beschijven.
  • Office 365 configureren.
  • Beheer van Office 365 ProPlus-implementaties.
  • Identiteitssynchronisatie plannen en implementeren.
  • Applicatie en externe toegang implementeren.

Studiebelasting

Gemiddelde studiebelasting: 21 klokuren.

Online toegang

6 maanden

Versie

Engels

Inbegrepen

Certificaat van deelname ja
Voortgangsbewaking ja
Geschikt voor mobiel ja
Studieadvies Onze consultants zijn beschikbaar om je te voorzien van studieadvies.
Studiemateriaal Gecertificeerde docenten met uitgebreide kennis over de onderwerpen.
Service Service via telefoon of e-mail.

 

Deze pagina delen via je social media? Dat kan natuurlijk door op de onderstaande knop(pen) te klikken!

Share
Print pagina