< Terug

ICT-cursus Veilig omgaan met informatie | AVG | De Kantooropleider

Doel van de cursus Veilig omgaan met informatie

De digitale wereld wordt steeds complexer en het aantal risico’s en bedreigingen neemt toe. Vandaar dat bedrijven, organisaties en overheden steeds hogere eisen stellen aan het beveiligen van informatie, zowel gevoelige bedrijfsinformatie als persoonsgegevens.

Het belang van informatiebeveiliging wordt steeds groter. De digitale wereld wordt namelijk steeds complexer en het aantal risico’s en bedreigingen neemt toe. Vandaar dat bedrijven, organisaties en overheden steeds hogere eisen stellen aan het beveiligen van informatie, zowel gevoelige bedrijfsinformatie als persoonsgegevens.

Bedrijven en instellingen moeten ervoor zorgen dat deze gegevens veilig zijn. Deels wordt dat met technische maatregelen geregeld. Deze maatregelen werken onvoldoende als mensen zich niet bewust zijn van de risico’s en wat zulke risico’s betekenen voor hun dagelijkse werkzaamheden.

Het bewust omgaan met vertrouwelijke informatie is dus van belang voor alle medewerkers en vrijwilligers die toegang hebben tot geautomatiseerde systemen van de instellingen en bedrijven.

De ICT-cursus Veilig omgaan met informatie gaat dieper in op het veilig omgaan met deze informatie.

Doelgroep

Eindgebruikers.

Resultaat

Na het afronden van deze training ben jij je meer bewust van veilig omgaan met gevoelige bedrijfsinformatie als persoonsgegevens.

Inhoud van de ICT-cursus Veilig omgaan met informatie

Om de inhoud van deze cursus te bekijken klik je op de knop ‘De inhoud’.

Studiebelasting

Gemiddelde studiebelasting: 4 klokuren.

Online toegang

12 maanden, 24/7.

Beschikbare taal

Nederlands.

Overige AVG-cursussen

 

Deze pagina delen via je social media? Dat kan natuurlijk door op de onderstaande knop(pen) te klikken!

Share
Print pagina